Cursus ID: 2018_01

Kennismaken met NLP. Neuro Linguïstisch Programmeren is enerzijds een methode waarmee het mogelijk is om inzicht te krijgen in hoe iemand de werkelijkheid waarneemt, hoe iemand betekenis geeft aan wat hij meent waar te nemen en waar dit vandaan komt. Anderzijds biedt NLP mogelijkheden om op een andere wijze te leren waarnemen, de betekenis van wat je waarneemt te beïnvloeden en om patronen te veranderen. NLP is dus een methode die leidt tot inzicht en verandering met meer persoonlijke effectiviteit, flexibele communicatie en veranderingen in denken en doen.

Wat is NLP

NLP is een samenvoeging van theorieën en uitgangspunten uit de psychologie, cybernetica, linguïstiek, sociologie en neurologie. Waarom doe ik wat ik doe? Is een steeds terugkerende vraag bij NLP. Ontdekken op welke wijze je hersenen werken en taal een belangrijke factor spelen in je uiting van gedrag. NLP is een manier om je talenten te ontdekken en te ontplooien en om het beste in jezelf en in anderen boven te halen. NLP leer je door te doen. Je gaat volop aan de slag met nieuwe technieken en patronen die je kunt gebruiken in je dagelijks leven.

Geschikt voor

In deze cursus gaat het over kennismaken met NLP. Dat betekent stilstaan bij je eigen grondhouding, communicatie en interactie met anderen. Tevens verkrijg je vaardigheden en inzichten waarmee je in staat bent om je eigen doelen te bereiken en/of anderen te ondersteunen in hun proces. Het is een cursus voor degene die effectiever en gemakkelijker wil communiceren met anderen en eveneens voor mensen die willen investeren in hun eigen persoonlijke groei!

Onderdelen

Hoe ziet de dag eruit? Tijdens de opleiding komt een bepaalde structuur steeds terug; je krijgt een theoretisch kader aangereikt dat vervolgens direct wordt vertaald naar de praktijk. Dit gebeurt met behulp van demonstraties door de trainer en opdrachten waar je mee aan de slag gaat. De structuur van waarnemen, ervaren en toepassen zorgt ervoor dat je ‘verbinding’ krijgt met datgene wat je leert en vooral de toepassing ervan in de praktijk.   Welke onderwerpen komen aanbod:

  • Werken vanuit een positieve bekrachtigende houding
  • Structuur in gesprekken
  • Ankeren en herkaderen
  • Complimenten en feedback geven
  • Kaders aanreiken en grenzen aangeven

Over de docent

Mijn naam is Annemarie Raaijmakers. In 2004 heb ik mijn NLP master afgerond. In 2013 afgestudeerd in de studierichtingen; zingeving & spiritualiteit en energetisch therapeut aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen.

Details

  • € 495 ( inclusief lunch)
  • Data: momenteel geen cursus beschikbaar
  • Tijden: 10.00 tot 16.00
  • Totaal cursus 5 hele lesdagen

Schrijf je in!

Klaar om met ons mee te gaan op ontdekkingsreis. Druk op de button om je in te schrijven.

Inschrijven